fbpx

respect for the earth

100% bio cotton & recycled polyester / fair wear

Van veld tot mode

Het is een lange reis van het katoenveld tot onze shop. Ons biokatoen komt uit India en doorloopt een aantal fases van de katoenboerderij tot het eindproduct wat je hier op onze site kan vinden.

100% biokatoen en gerecyclede materialen
We werken nauw samen met onze leveranciers die alleen de beste grondstoffen in kopen die zodanig geteeld en gemaakt worden dat ze mensen, dieren en het milieu niet schaden. Ze gebruiken uitsluitend GOTS-gecertificeerd biokatoen uit India, gerecycled polyester uit China en andere duurzame materialen zoals Modal®.

Meerdere onafhankelijke organisaties certificeerden hun toeleveringsketen volgens diverse normen. Elk certificaat toont aan dat ze naar gezonde milieupraktijken en meer respect voor de planeet toewerken in hun volledige productieproces.

Elke stap wordt gecontroleerd

Om de veiligheid van alle werkers te waarborgen werkt onze leverancier nauw samen met de the Fair Wear Foundation (FWF) en ondersteunt die de maatschappelijk verantwoorde aanpak van zijn partners. Ze hebben ook mechanismen opgezet voor menswaardige arbeidsomstandigheden, zoals een interne gedragscode, maandelijkse verslagen en dagelijkse bezoeken aan hun partnerfabrieken.